Orijinal Bıttım Sabunu Nasıl Anlaşılır

07-01-2024 08:44
Orijinal Bıttım Sabunu Nasıl Anlaşılır

Orijinal Bıttım Sabunu Nasıl Anlaşılır?

Bıttım sabunu, kişilerin büyük bir emek ve zaman harcayarak üretimlerini gerçekleştirdikleri bir kişisel bakım ürünüdür. Orijinal bıttım sabunu, tamamen el emeği ile üretilmektedir. Bunun yanı sıra, fabrikasyon üretimler ile elde edilen bıttım sabunu çeşitleri de piyasada yer almaktadır. Fabrikasyon üretime sahip olan bıttım sabunları, hakiki bıttım sabunları kadar büyük bir etkiye sahip değildir. Bunun nedeni ise, üretim sırasında tercih edilen maddelerin doğal olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle kişilerin, bıttım sabunu satın alma işlemlerinde orijinal ürünleri tercih etmesi oldukça önemlidir. Ancak orijinal bıttım sabunu kullanımı ile tercih etme nedenlerine fayda sağlayabilirler. Orijinal bıttım sabunu satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı bıttım sabunu özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

·       Orijinal bıttım sabunlarının rengi oldukça koyudur. Bu nedenle satın alma aşamasında açık renkli sabunları tercih edilmemesi gerekmektedir.

·       El yapımı ve el kesimi olan bıttım sabunları, çok simetrik bir yapıya sahip değildir.

·       Aynı zamanda orijinal bıttım sabunlarının, kendilerine özgü hoş bir kokusunun olmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Bıttım Sabunu Nedir?

 

Bıttım sabunu, tamamen doğal içeriklere sahip olan bir üründür. Bıttım sabunu içerisinde yer alan yabani fıstık yağı ve menengiç yağı, sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde, kişilerin saç ve cilt yapılarına birçok fayda sağlamaktadır. Tamamen doğal bir içeriğe sahip olan bıttım sabununun yapım aşamasında ise, kişilerin cilt ve saç yapılarına zarar verebilecek kimyasal bir ürün kullanımı gerçekleştirilmemektedir. Bıttım sabunu, saç ve cilt yapısı üzerinde meydana gelebilecek bazı rahatsızlıkların tedavisinde de etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Ülkemizde özellikle Siirt ilinde üretimi yapılan bıttım sabunu, bu ilimiz ile bütünleşmiş şekilde anılmaktadır. Herkesin rahatlıkla kullanım sağlayabileceği bıttım sabunu, genel vücut ve saç temizliği için de gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

 

Bıttım Sabunu Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Bıttım sabununu oldukça geniş kullanım alanlarına sahiptir. Bıttım sabunu kullanımını tercih eden kişiler, farklı nedenlerden dolayı bu ürünü kullanmaktadır. Bazı kişiler, saç bakımları için bıttım sabununun kullanımını tercih ederken, bazı kişileri ise egzama, sedef ve mantar gibi cilt rahatsızlarının giderilmesi için bıttım sabunun kullanımını tercih etmektedir. Bıttım sabununun kullanım alanları kısaca şu şekilde sıralanabilir;

·       Bıttım sabunu, saçların beyazlamasını geciktirmektedir.

·       Bıttım sabunun beyazlamış saçlar üzerinde kullanılması, belirli bir süre sonunda beyazlaşan saçların tekrar eski rengine dönmesini sağlamaktadır.

·       Bııtım sabunu, saçlardaki kırılmaları ve elektiriklenmeleri engellemektedir.,

·       Saçlardaki kepek sorunlarının giderilmesini sağlayan bıttım sabunu aynı zamanda, saç derisi üzerinde meydana gelebilen sedef ve egzama gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de etikidir.

·       Saçların hacim kazanmasını sağlayan bıttım sabunu, saçların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasında da oldukça etkilidir.

·       Bıttım sabunu sahip olduğu mineral ve vitaminler ile cildin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

·       Doğal bir antiseptik olan bıttım sabunu, saçların ve tüm vücudun temizlenmesinde etkilidir. Bu yüzeylerde yer alabilen zararlı bakteriler, bıttım sabunu kullanımı ile giderilmektedir.

·       Bıttım sabunu, özellikle yüz bölgesinde meydana gelebilen sivilce, akne ve siyah nokta oluşumlarının giderilmesini sağlamaktadır.

·       Bıttım sabunu, peeling etkisine sahip doğal bir üründür. Bu sayede, ciltteki ölü derilerin giderilmesini ve cildin rahatlamasını da sağlamaktadır.

·       Bıttım sabunu, cildin ve saçların daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasında da oldukça etkilidir.

 

Bıttım Sabununu Kimler Kullanabilir?

 

Bıttım sabunu kullanımıherkes tarafından tercih edilebilir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta, alerjik cilt yapısına sahip kişilerin öncelikle doktorlarına danışması gerektiğidir. Bunun yanı sıra, alerjik cilt yapısına sahip kişiler, bıttım sabununu cilt yüzeylerinin küçük bir bölümünde test edebilirler. Bu test sonucuna göre vücudun vereceği tepki ile bıttım sabunu kullanımını tüm vücutlarında tercih edebilirler. Ciddi derecelerde saç derisi ve cilt rahatsızlığı olan kişilerinde, bıttım sabunu kullanımından önce mutlaka doktorlarına danışmalarında fayda vardır.

 

Bıttım Sabununun Saçlara Faydası Var Mıdır?

 

Bıttım sabunun sağladığı faydalar arasında saç ve saç derisi de yer almaktadır. Kişilerin birçok saç problemine iyi gelen bıttım sabunu, sadece kadınlar tarafından değil, saç ve saç derisi sorunu yaşayan erkekler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Bıttım sabununun saça faydaları şu şekilde sıralanabilir;

·       Bıttım sabunu, saç dökülmelerinin azalmasını ve zaman içerisinde durmasını sağlar.

·       Kadın ve erkeklerin saç derilerinde sık sık meydana gelen kepek sorunlarının giderilmesini sağlar.

·       Bıttım sabunu, düzenli ve uzun süreli kullanım sağlanması ile yeni saçların oluşmasını sağlamaktadır.

·       Saçların daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlar.

·       Bıttım sabunu, kuru saçların nem ihtiyacını karşılamaktadır.

·       Yağlı saç tipine sahip kişilerin bıttım sabunu kullanımı ile saçların çabuk yağlanması engellenir ve yağ dengesinin korunması sağlanır.

·       Saç derisi üzerinde meydana gelebilen egzama ve sedef hastalıklarının giderilmesinde etkilidir. Aynı zamanda, bu hastalıkların neden olduğu kaşıntı ve yanmanın da hızlı bir şekilde hafifletilmesini sağlamaktadır.

 

Bıttım Sabunu Nasıl Elde Edilir?

 

Bıttım sabunu, tamamen doğal yöntemlerin tercih edilmesi ile elde edilmektedir. Uzun bir üretim sürecine sahip olan bıttım sabununun elde edilmesi şu aşamaların tamamlanması ile gerçekleştirilmektedir;

·       Bıttım tanelerinin tek tek ayıklanması ve yıkanması ile bıttım sabunu elde etme aşaması başlamaktadır.

·       Yıkanan bıttım taneleri kuruma zamanlarına göre, beş ile on gün arasında kurumaya bırakılır. 

·       Maksimum on güç içerisinde kurumaya başlayan bıttım taneleri, taş değirmenlerde öğütülmektedir.

·       Öğütülen bıttım taneleri, orta sıcaklık seviyesindeki su ile yoğrulur. Bu yoğurma işlemi ile doğru kıvama erişim sağlanır

·       Yoğurma işlemi, bıttım tanelerinin tüm yağlarının elde edilmesine kadar devam eder. Elde edilen bıttım yağları, ayrı bir kap içerisinde aktarılır.

·       Elde edilen yağlar, sabun formuna getirilmek için bir dizi işleme tabi tutulmaktdır.

·       Bu işlemler neticesinde sıvı bir hale gelen bıttım sabunu, özel doğal kalıplara dökülür ve üç gün kurutulur.

·       Üç günün ardından tamamen kuruyan sıvı bıttım sabunları, katı sabun formuna gelir ve kullanıma hazır bir şekilde elde edilme işlemi tamamlanır.

 

Bıttım Sabunu Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Bıttım sabunu, doğal içeriği ile herkes tarafından oldukça sık kullanılan bir üründür. Bıttım sabunu kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli bazı noktalar ise şu şekilde sıralanabilir;

·       İlk olarak bıttım sabunu, kişisel bir bakım ürünüdür. Bu nedenle kişiye özel bir kullanımın olması gerekmektedir. Başka kişiler ile ortak olarak kullanımı gerçekleştirilen bıttım sabunu, kişilerin sağlıkları açısından faydalı bir davranış değildir.

·       Bıttım sabunun yüz ve saç bölgesinde uygulanması sırasında, sabunun göz ile temas etmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Göz ile temasın gerçekleşmesi durumunda bol su ile göz bölgesi durulanmalıdır. Bu durum, gözlerde yanmaya neden olacaktır.

·       Alerjik cilt yapısına sahip olan kişilerin ve ciddi boyutlarda saç ve cilt rahatsızlığı olan kişilerin, bıttım sabunu kullanımından önce mutlaka doktorlarına danışması gerekmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.