Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır

29-07-2023 11:35
Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır
 Bıttım sabunu kullanımı, kişilerin bıttım sabunundan elde etmek istedikleri faydalara göre değişiklik göstermektedir. Bıttım sabunu kullanımı, tüm cilt ve yüz temizliği ile bakımı gibi faydaları için tercih edilebilineceği gibi saç ve saç derisinin temizliği ve bakımı için de tercih edilebilir. Bunun yanı sıra, deri üzerinde meydana gelen sedef ve egzama rahatsızlıklarının tedavisi için de rahatlıkla kullanılabilen bir sabundur. Bıttım sabunu, tamamen doğal ürünler ile elde edilmektedir. Bunun yanı sıra, bıttım sabununun yapım aşamasında da tercih edilen tüm materyallerde doğal ürünlerden temin edilmektedir. Bıttım sabunun içeriğinde ve yapım aşamasında hiçbir kimyasal madde kullanılmamaktadır ve tamamen organik bir kişisel bakım ürünüdür.

Bıttım Sabunu Saçlarda Nasıl Kullanılır?

Bıttım sabununun saçlara faydaları oldukça fazladır. Bıttım sabunun saçlarda kullanımı, haftada iki ya da üç kez olacak şekilde gerçekleştirilmelidir. Saç ve saç derisinin bakımı ve bazı rahatsızlıkların tedavisi için tercih edilen bıttım sabunu, en az sekiz ile dokuz süresi boyunca düzenli olarak kullanılmalıdır. Saçlara bıttım sabunu uygulanması şu şekilde gerçekleştirilmelidir;

• Bıttım sabununun saçlara uygulanmasından önce, saçların mutlaka tamamen ıslatılması gerekmektedir.
• Ardından bıttım sabunu iyice ellerde köpürtülmeli bu şekilde saça ve saç derisine iyice yedirilmelidir.
• Saça uygulanan bıttım sabunu, masaj hareketlerinin gerçekleştirilmesi ile kullanılmalıdır.
• Bıttım sabunun saç ve saç derisine uygulanılmasının ardından beş dakika gibi bir süre beklenmelidir.
• Beş dakika sonunda saçlar, ılık su ile iyice durulanmalıdır.
• Durulama işleminin ardından, saçlarda herhangi bir sabun kalıntısının olmamasına özen gösterilmelidir.
• Saçlara bıttım sabununun uygulanması sırasında, kimyasal içerikli herhangi bir ürünün kullanılmaması gerekmektedir. 
• Saçlar için bıttım sabunu ile şampuan kullanmak isteyen kişilerin, doğal içeriklere sahip organik şampuanları tercih etmeleri, bıttım sabunun etkilerini engellememektedir.


Bıttım
 Sabunu Ciltte Nasıl Kullanılır?

Bıttım sabunu, saç ve saç derisine fayda sağladığı gibi cilt üzerinde de büyük faydalar sağlamaktadır. Bıttım sabununun ciltte kullanımı, cilt için neden kullanıldığına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bıttım sabunun ciltte neden ve nasıl kullanılması gerektiği şu şekilde sıralanabilir;


• 
Bıttım sabunu, tüm vücudun genel temizliği için rahatlıkla kullanılabilir. Bunun için tüm vücudun önceden ıslatılması gerekmektedir. Ardından köpürtülen bıttım sabunu el ile ya da bir lif yardımı ile tüm vücuda uygulanabilir. Uygulama sonrasında tüm vücut iyi bir şekilde durulanmalıdır.
• Bıttım sabunu, genel yüz temizliği içinde rahatlıkla tercih edilmektedir. Bunun için yüz bölgesinin ıslatılması ve köpürtülen bıttım sabununun el yordamı ile hafif masaj hareketleri tercih edilerek yüze sürülmesi yeterlidir. Bir, iki dakika bekledikten sonra bıttım sabunu, ılık bir su ile yüzden durulanmalıdır.
• Yüzdeki sivilce ve aknelerin giderilmesi için tercih edilen bıttımsabunu kullanımında, bıttım sabunu köpürtülmeli ve hasarlı bölge üzerine sürülmelidir. Akne ve sivilce üzerine sürülen bıttıkm sabunu, bir ila iki dakika arasında bekletildikten sonra ılık ve bol su ile durulanmalıdır.
• Yüzde meydana gelen siyah nokta oluşumlarının giderilmesi için bıttım sabunu, ıslak yüzün tamamına yine köpürtülerek uygulanmalı ve iki dakika gibi bir süre beklendikten sonra tamamen durulanmalıdır.
• Bıttım sabunu, makyaj sonrasında yüzde kalan makyaj kalıntılarının giderilmesi içinde tercih edilebilir. Bu aşamada da bıttım sabununun tüm yüz bölgesine uygulanması ve tamamen durulanması yeterlidir.
• Bacaklardaki varis oluşumlarının giderilmesinde de etkili olan bıttım sabunu, haftada iki ya da üç kez masaj yaparak cilt üzerinde kullanılmalıdır. Uzun ve düzenli bir şekilde bu işlemlerin yapılması, bacak bölgelerinde meydana gelen varislerin zaman içerisinde giderilmesini sağlayacaktır.
• Özellikle yaz aylarında bıttım sabunun kullanımı, ciltte meydana gelebilecek güneş lekelerinde karşı büyük bir koruma sağlamaktadır.
• Farklı nedenlerden kaynaklı cilt tahrişleri ve kaşıntılarının giderilmesinde de düzenli bıttım sabunu kullanımı, bu deri hasarlarının giderilmesini sağlamaktadır.
• Tüm bunların yanı sıra, bıttım sabununun ciltteki doğum lekelerini ve hamilelik sonrası meydana gelen lekeleri giderme özelliği de mevcuttur.


Bıttım
 Sabunu Ne İşe Yarar?


Bıttım
 sabunu, kişilerin farklı cilt ve saç sorunları için kullanım sağladıkları doğal bir üründür. Saç dökülmelerinin önüne geçmesi, özellikle kadınlar ve erkekler tarafından sıklıkla kullanılmasının en önemli nedenlerinden birisidir. Saçlara uygulanması, saç dersindeki yağ oranın dengelenmesini ve saçların ihtiyaç duyduğu nem oranın sağlanmasına etki eder. Kuru ve yıpranmış saçların parlamasını ve canlanmasını sağlayan bıttım sabunu aynı zamanda, saçların daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde uzamasına da katkı sağlar. Yağlı saçlar üzerinde kullanılan bıttım sabunu ise, saç ve saç derisinin yağ ve su dengesinin sağlanmasında etkilidir. Düzenli olarak beyazlamış saçlarda kullanılan bıttım sabunu; saçların kaybolan renk pigmentlerinin tekrar oluşmasını ve saçların doğal renklerine geri dönmeye başlamasında etkilidir. Bunun yanı sıra, yaşlılık belirtilerinden olan saç beyazlamasının başlama süresini de geciktirmektedir. Bıttım sabunun cilt üzerinde kullanılması ise, cildin iyileşmesine ve daha parlak bir görünüme kavuşmasında etkilidir.Cilt yapısının üzerinde yer alan ölü derilerin giderilmesini sağlayan ve peeling etkisine sahip olan bıttım sabunu aynı zamanda, doğal bir antiseptiktir. Bu özelliği ile de bıttım sabunu birçok kişi tarafından cilt ve saç derisinde yer alan zararlı bakterilerin giderilmesi için tercih edilmektedir.


Bıttım
 Sabunu Hangi Cilt Yapılarında Kullanılmalıdır?


Bıttım
 sabununun kullanılacağı cilt yapısı tek bir özelliğe sahip değildir. Kısacası bıttım sabunu, tüm cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilir. Kuru cilt yapısına sahip kişilerin bıttım sabunu kullanımı, cilt yapılarında kaybolan nem miktarının geri kazanılmasını ve daha parlak bir cilde sahip olmalarını sağlayacaktır. Yağlı ve karma cilt yapısına sahip kişilerin bıttım sabunu kullanımı ise, ciltteki fazla yağın giderilmesini ve dolayısı ile sivilce ve akne oluşumlarının da meydana gelmesini engelleyecektir. Her cilt tipine uygun etkileri ve faydaları ile bıttım sabunu rahatlıkla kullanılabilir. Her cilt tipinde etkili olabilen bıttım sabunu, aynı şekilde her saç tipi için de farklı faydalar sağalabilmektedir.


Bıttım
 Sabunu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Bıttım
 sabunun doğal içeriğe sahip olması, kişilerin cilt ve saç yapılarına zarar verebilecek bir kimyasal içeriğe sahip olmadığı anlamına gelmektedir. Buna rağmen, bıttım sabunun kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar yine de yer almaktadır. Bıttımsabunu kullanımında dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir;


• 
Bıttım sabunu kullanacak kişilerin, ileri seviyelerde cilt ve saç derisi sorunları bulunuyor ise, bu sabunun kullanımından önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
• Bıttım sabunu içerisinde yer alan doğal ürünlere alerjisi olan kişilerin, bıttım sabunu kullanımından önce bir alerji testi yaptırmaları ya da bıttım sabununu öncelikle cildin ufak bir bölümünde denemeli gerekmektedir. Aksi halde, cilt yapısının ya da saç ve saç derisinin alerjik reaksiyon vermesi gibi istenmeyen durumlar meydana gelebilir.
• Bıttım sabunun muhafaza edilmesi de dikkat edilmesi gereken bir başka husustur. Bıttım sabunun kullanım sağlanmasının ardından, kuru ve ışık görmeyen bir alanda muhafaza edilmesi, bıttım sabununun uzun süre aynı etkileri sağlamasına yardımcı olacaktır.


Bıttım
 Sabunu Hangi Sıklıkla Kullanılmalıdır?


Bıttım
 sabunu kullanım sıklığı, kullanım sağlanılacak bölgeye ve neden kullanıldığına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, sadece yüz temizliği için kullanım sağlanılacak bıttım sabunu iki günde bir yüze uygulanabilir. Akne ve sivilcelerin giderilmesi için tercih edilecek bıttım sabunu, haftada iki ya da üç gün kullanılmalıdır. Bu uygulama ise bir, iki ay düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Saçlar için kullanımının tercih edilmesi durumda, haftada iki ya da üç gün uygulanması yeterlidir. Ancak, saçlarda etkili sonuçların elde edilmesi için sekiz ile dokuz ay gibi uzun bir süre düzenli kullanımın gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.