Bıttım Sabunu Faydaları

02-01-2024 01:16
Bıttım Sabunu Faydaları
 Bıttım Sabunu Faydaları

Bıttım sabunu, tüm cilt üzerinde etkili olarak kullanılmaktadır. Saç bakımı içinde rahatlıkla kullanılmaktadır. Kadın ve erkekler tarafından sıklıkla kullanımı tercih edilen bıttım sabunu, farklı deri rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Bıttım sabununun faydalarının görülebilmesi için düzenli bir şekilde kullanım sağlanılması gerekmektedir. Bıttım sabununun faydaları şu şekilde sıralanmaktadır;


• 
Bıttım sabunu ile yıkanan saçlarda kuruma meydana gelmez ve saçların kaybolan nem miktarının geri kazanılmasını sağlar.
• Bıttım sabununun saçlarda düzenli olarak kullanılması, saçların beyazlamasını engeller.
• Bıttım sabunu, deri üzerinde meydana gelen mantar ve egzama rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
• Bıttım sabunu kullanımı; saç, sakal ve bıyıklarda meydana gelebilen saç kıran rahatsızlığının tedavisinde de oldukça etkilidir. Düzenli kullanım sağlanması ile saç kıran rahatsızlığının giderilmesini sağlar.
• Bıttım sabunu, cilt üzerinde meydana gelen sivilce ve akne oluşumlarının giderilmesini sağlarken aynı zamanda, bu oluşumların tekrar meydana gelmesini engellemektedir.
• Bıttım sabunu, doğal bir antiseptiktir.
• Tüm cildin temizliğinin sağlanmasında da bıttım sabunu rahatlıkla kullanılabilir.
• Cilt üzerinde peeling etkisi yaratmaktadır.
• Bıttım sabunu, cildin pürüzsüz ve güzel görünmesini sağlar.
• Bıttım sabunu, cilt üzerinde meydana gelen doğum lekeleri, güneş lekeleri ve hamilelikten kaynaklı lekelerin giderilmesinde de etkilidir.
• Farklı nedenlerden dolayı meydana gelen cilt kızarıklıkları ve cilt kaşıntılarının giderilmesinde bıttım sabununun kullanımı tercih edilmektedir.
• Bıttım sabununun masaj yaparak varisler üzerine uygulanması, varislerin azalmasını sağlamaktadır.


Bıttım Nedir?


Bıttım,
 yabani fıstık olarak da bilinmektedir. Bıttım, Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yetişen bir meyvedir. Bıttım sabunu; yabani fıstık yağı ve menengiç yağından yapılan bir sabun çeşididir. Siirt ile özdeşmiş olan bıttım sabununun asıl vatani ise, Mardin Botan bölgesidir. Bu neden ile Mardin bölgesinde ‘Botan Sabunu’ olarak da anılmaktadır. Bıttım sabunu; Mardin Botan bölgesinden, Şırnak Cizre’ye kadar yayılmaktadır. Tamamen doğal içeriklerin birleştirilmesi ile üretilen bıttım sabunu, herhangi bir kimyasal madde içermemektedir. Bıttım, Siirt fıstığının aşılanmamış halidir. Bu nedenle Bıttım sabunu, Siirt’e özgü bir sabun olarak da bilinmektedir.

Bıttım Sabunu Kullanımı Ne İşe Yarar?


Bıttım sabunu
 kullanımı, sağlamış olduğu faydalar sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle saç dökülmelerinin önüne geçmesi ile bilinen bıttım sabunu, kadın ve erkekler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bıttım sabununun saçlara uygulanması, saç dersindeki yağ oranın dengelenmesini sağlar. Kuru ve yıpranmış saçların parlamasını ve canlanmasını sağlar. Aynı zamanda, saçların daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde uzamasına da katkı sağlamaktadır. Düzenli olarak beyazlamış saçlarda kullanılan bıttım sabunu; saçların kaybolan renk pigmentlerinin tekrar oluşmasını ve doğal rengine geri dönmeye başlamasında etkilidir. Bunun yanı sıra, yaşlanma belirtilerinin başında yer alan beyaz saç oluşumlarının daha geç meydana gelmesini sağlamaktadır. Cilt üzerinde kullanılması ise, cilde peeling etkisi sağlar. Bu sayede, cildin daha canlı ve genç görünmesine etki eder.

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır?


Bıttım sabunu kullanımı, uygulanacak bölgeye göre bazı değişikliklere sahiptir. 
Bıttım sabunu, tüm vücut için kullanılabilineceği gibi rutin yüz temizliği ve saç temizliği için de rahatlıkla tercih edilebilir. Bıttım sabunu kullanımı;

• Saçlarda, haftada iki ya da üç kez tercih edilebilir. Saçlara uygulamadan önce, saçların iyice ıslatılması gerekir. Köpürtülen sabun saç ve saç derisine masaj yapılarak uygulanmalıdır. Ardından bol su ile durularak saçlardan arındırılmalıdır. 
• Bıttım sabunun köpürtülerek, tüm vücuda uygulanması ve ardından da vücudun su ile iyice durulanması ile vücut temizliği gerçekleştirilebilir. 
• Yüz bakımı için bıttım sabunun tercih edilmesi halinde ise, haftada iki ya da üç kez sabunun iyice köpürtülerek yüze sürülmesi ve birkaç dakika bekletilmesinin ardından ılık su ile durulanması şeklinde kullanılmalıdır. Bıttım sabunu kullanımı süresince farklı bir kimyasal kullanılmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir.


Bıttım Sabunu Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?


Bıttım sabunun etkisini göstermesi 
için bu sabunun düzenli olarak kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra, saçlara uygulanan bıttım sabunu sırasında, saçlara farklı bir kimyasal içerikli ürün kullanılmaması da sabunun etkisinin artmasını sağlayacaktır.Saçların, yüzün ve tüm vücudun temizliği için tercih edilen bıttım sabunu, haftada iki ya da üç gün olacak şekilde düzenli kullanılmalıdır. Yüz için kullanımda birkaç hafta içerisinde etkili sonuçlar elde edilmeye başlanacaktır. Saç için bıttım sabunun kullanımında ise, sekiz ile dokuz ay gibi bir süre düzenli kullanımın gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bacaklarda yer alan varislerin giderilmesi içinde aynı şekilde uzun bir süre düzenli kullanımın sağlanması, bıttım sabunundan en etkili sonuçların alınmasını sağlayacaktır.


Bıttım Sabunu Hangi Cilt Tiplerinde Kullanılır?


Bıttım sabunu
 kullanacak cilt tipi, özellikle kuru yapıya sahip olan kişilerdir. Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin, cilt yapılarının rahatlamasını ve kuru cildin nem kaybının tekrar kazandırılmasında etkilidir. Kuru ciltlerin yanı sıra bıttım sabunu, her cilt tipi için rahatlıkla tercih edilebilir. Yağlı ve karma cilt yapılarında bıttım sabununun kullanımı, cildin nem dengesinin sağlanmasında etkilidir. Bunun yanı sıra, cilt gözeneklerinin temizlenmesi, akne ve sivilce oluşumlarının giderilmesini aynı zamanda, tekrar meydana gelmesini de engeller. Bıttım sabunu, her cilt tipine sahip kişiler için makyaj kalıntılarının ve dışarıdan cilt üzerine nüfuz eden zararlı maddelerin arındırılması içinde rahatlıkla tercih edilmektedir.

Bıttım Sabununun İçeriğinde Neler Var?


Bıttım sabununun içeriği tamamen doğal ürünlerden meydana gelmektedir.
 Sabunun yapımında içerisine hiçbir kimyasal madde eklenmemektedir. Bıttım sabunun içeriğindeyabani fıstık ve menengiç yapı bulunmaktadır. Yabani dağ fıstığı, taneli ve reçineli bir yapıya sahiptir. Bu yapı özelliği, bıttım sabununun anti-inflamatuar olmasını sağlayan aromatik bir yapıya da sahip olmasını sağlamaktadır. Bıttım sabununun doğal içeriği, bu sabunun aynı zamanda, doğal bir antiseptik olmasını da sağlamaktadır. bıttım sabununun sahip olduğu bu özellikler, sabunun kişilerin hem cilt üzerinde hem de saç ve saç derisi üzerinde fayda sağlamasına imkan sunmaktadır.

Bıttım Sabununun Doğal Olduğu Nasıl Anlaşılır?


Doğal bıttım sabunu,
 ilk aşamada oldukça koyu bir renge sahiptir. Bıttım sabununun doğallığı ilk olarak renginden anlaşılabilir. Bunu yanı sıra bıttım sabununun, kendine özgü bir kokusu vardır. Doğal el yapımı ve el kesimi sabunların şekilleri simetrik olmayabilir. Bu durum da bıttım sabununun doğal olduğunu gösteren bir başka özelliktir. Doğal bıttım sabunları, kullanım süresi boyunca farklı bir renge dönebilir. Doğal bıttım sabunu aynı zamanda, bozulma ya da küflenme gibi sorunlara neden olmamaktadır. Kullanım sağlanıldıktan sonra kuru bir alanda muhafaza edilmesi, bıttım sabunun bakımı için yeterlidir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.