Bıttım Sabunun Cilde Faydaları

06-08-2023 15:55
Bıttım Sabunun Cilde Faydaları
 Bıttım Sabunun Cilde Faydaları

Bıttım sabunu, oldukça eski zamanlardan beri birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Genel vücut temizliğinin yanı sıra, saç ve cilt üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı hem kadın hem de erkekler tarafından tercih edilmektedir. Özellikle Siirt ilimizde üretilen bıttım sabunu, kişilerin düzenli ve uzun süreli kullanımları ile elde etmek istedikleri faydalara kavuşmalarını sağlamaktadır. Tamamen doğal içeriklere sahip olan bıttım sabununun üretimi esnasında, hiçbir kimyasal madde sabun içerisine eklenmemektedir. Bu durum da yapılan araştırmalarda, bıttım sabununun insan sağlığına herhangi bir zararının olmadığını ortaya çıkartmaktadır. Özellikle cilt üzerinde etkili olan bıttım sabununun cilde faydaları şu şekilde sıralanabilir;


• 
Bıttım sabunu, cilt üzerinde peeling etkisi yaratmaktadır.
• Cilt üzerine uygulanan bıttım sabunu, ciltteki ölü derilerin giderilmesini sağlamaktadır.
• Cilt üzerindeki gözeneklerin tamamen temizlenmesini sağlamaktadır.
• Ciltte meydana gelen akne ve sivilce oluşumları, bıttım sabununun düzenli kullanılması ile giderilmektedir.
• Cildin nem dengesinin sağlanmasında oldukça etkilidir.
• Ciltteki güneş lekelerinin giderilmesini sağlar.
• Cildin parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlar.
• Özellikle yüz bölgesinde oluşan siyah noktaların giderilmesini ve tekrar oluşmasını engeller.,
• Ciltte farklı nedenlerden dolayı meydana gelen kaşıntı ve tahriş oluşumlarının tedavisinde etkilidir.
• Cilt hastalıklarından olan sedef ve egzamanın tedavi sürecinde düzenli olarak kullanılan bıttım sabunu, bu cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde oldukça etkilidir.


Bıttım Sabunu Cilde Nasıl Uygulanmalıdır?


Bıttım sabununun cilde uygulanması, sabunun hangi amaç için kullanıldığına göre değişiklik göstermektedir. 
Ayrıca bıttım sabunu kullanımı sonrasında da dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Bıttım sabunun kullanımından sonra sabunun mutlaka kuru ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu saklama koşulu, sabunun sağlıklı bir şekilde kullanılması için oldukça dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Bıttım sabununun cilde uygulanması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanabilir;


• 
Bıttım sabunu sivilce ve aknelerin tedavisi için tercih edilecek ise, bıttım sabunu iyice köpürtülerek sivilce ve aknelerin üzerine sürülmelidir. Ardından birkaç dakika beklenmeli ve bol su ile durulanmalıdır.
• Yüz bölgesinde meydana gelen siyah noktaların giderilmesi için tercih edilen bıttım sabunu, aynı şekilde bol miktarda köpürtülerek tüm yüze uygulanmalı ve bir süre bekletildikten sonra bol su ile durulanmalıdır.

• 
Bıttım sabunu, yüz bölgesine uygulanan makyajın temizlenmesinin ardından, makyaj kalıntılarının yüzden tamamen giderilmesi içinde kullanılabilir.
• Genel yüz temizliği için de bıttım sabunu tercih edilebilir. Bunun için birer gün ara ile bıttım sabununun köpürtülerek yüz bölgesine uygulanması yeterlidir.
• Tüm cilt üzerinde uygulanacak bıttım sabunu, her banyoda kullanılabilir. Islak vücut üzerine bıttım sabunu uygulandıktan sonra ılık su ile vücutta kalıntı kalmayacak şekilde vücut durulanmalıdır.
• Egzama ve sedef hastalıkları için de aynı şekilde bıttım sabunun kullanımı tercih edilebilir.
• Özellikle varisli bacak bölgelerine, masaj yaparak uygulanan bıttım sabunu varisli bölgelerin zaman içerisinde iyileşmesine katkı sağlamaktadır.
• Özellikle yaz aylarında kullanımı tercih edilen bıttım sabunu, cildin güneş lekelerinden korunmasını sağlamaktadır.


Bıttım Sabunu Yüzde Tüylenme Yapar Mı?

Bıttım sabunu, genel olarak hem cilt hem de saç ve saç derisinin olumlu yönde gelişme sağlamasına yarayan bir sabundur. Yüz üzerinde kullanımı tercih edilen bıttım sabununun yüzde tüylenme yapması karşılaşılan bir durum değildir. Bıttım sabununun içerisinde herhangi bir kimyasal bileşene yer verilmemesi, cilt üzerinde olumsuz ve beklenmedik tepkimelerin meydana gelmesini engelleyen en önemli özelliğidir. Bıttım sabunu ile ilgili yapılan araştırmalara da bıttım sabununu yüz ya da farklı bir cilt bölgesinde tüylenme yapmasına dair bir bulguya rastlanmamıştır.


Bıttım Sabunu Hangi Ciltte Kullanılmalıdır?


Bıttım sabunu yapısı gereği özellikle kuru cilt tiplerinde daha hızlı etki gösterebilen bir sabundur. Bunun yanı sıra, 
bıttım sabunu tüm ciltlerde rahatlıkla kullanılabilir. Kuru ciltlerin kaybettiği nemin tekrar kazanılmasını sağlayan bıttım sabunu, karma ve yağlı ciltlerde ise, bu nem dengesinin sağlanması üzerinde etkilidir. Cilt gözeneklerini temizlemesi ile özellikle karma ve yağlı ciltlerde akne, sivilce ve siyah nokta oluşumlarının meydana gelmesini engellemektedir. Her cilt üzerinde rahatlıkla kullanılabilinen bıttım sabunu, cildin derinlemesine temizlenmesini sağlarken bir yandan da cildin ihtiyaç duyduğu bakımın yapılmasını sağlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra, her cilt tipinde meydana gelebilecek cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde de aynı derecede etkisini sürdürmektedir.


Bıttım Sabunu Nereden Temin Edilmelidir?


Bıttım sabunu temini, 
günümüzde hemen her yerden gerçekleştirilmektedir. Ancak, bıttım sabunu temin edilirkengüvenilir satıcıların tercih edilmesi oldukça önemlidir. Bıttım sabununu; aktarlardan, cilt bakım ürünü satan mağazalardan ve internet üzerinden rahatlıkla satın alabilirsiniz. Cilt bakımı ve cilt sağlığı ile ilgili ürün satışı yapan güvenilir internet siteleri, bıttım sabununu evinizden çıkmadan sipariş edebilmenize imkan sunmaktadır. Satın alacağınız bıttım sabununu hemen kullanmaya başlayabilir ve faydalarından yararlanabilirsiniz.


Yüzde Kullanılan Bıttım Sabunu Ne Kadar
Sürede Etkisini Gösterir?

Bıttım sabunu, cilt ve saç yapıları için tercih edilmektedir. Cilt, saç ve saç derisi sorunlarının giderilmesinde oldukça etkili olan bıttım sabunu, uzun süre ve bu süre zarfı içerisinde de düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Ancak periyodik kullanımlar ile istenilen sonuçların elde edilmesi mümkündür. Aksi halde, bir kullanılıp ara verilen bıttım sabunları herhangi bir olumlu sonuç alınmasına fayda sağlamayacaktır. Cilt üzerinde haftada iki ya da üç kez düzenli kullanımın gerçekleştirilmesi gereken bıttım sabunu, iki ile üç ay içerisinde beklenilen etkilerin gözükmesini sağlamaktadır. Ancak, mümkün olduğunca bıttım sabunu kullanımı sırasında kimyasal içerikli farklı bir ürün kullanımının gerçekleştirilmemesine özen gösterilmelidir.

Bıttım Sabunu Nasıl Elde Edilir?


Bıttım sabununun elde edilme süreci
 oldukça zahmetli bir süreçtir. Doğal bir sabun olan bıttım sabunu yapılırken, her aşamada doğal malzeme ve kap kullanımı dikkat çekmektedir. Bıttım sabunun üretimi ilk olarak, bıttım tanelerinin tek tek ayıklanması ve yıkanması ile başlamaktadır. Yıkanan bıttım taneleri beş ile on gün arasında değişkenlik gösteren zaman dilimi içerisinde kurumaya bırakılır. Daha sonra taş değirmenlerde öğütülen bıttım taneleri, orta sıcaklıktaki su ile yoğrulur. Bu yoğurma işlemi oldukça uzun ve zahmetlidir. Yoğurma işlemi tamamlanan bıttım tanelerinden elde edilen yağlar, ayrı bir kaba alınır. Bu işlemlere belirli aralıklarla tekrarlanmaktadır. Bu işlemlerinin tekrarlanmasının nedeni ise, bıttımda mevcut olan tüm sağların çıkartılmasını sağlamaktadırTüm yağların elde edilmesinden sonra ise, sabunlaşma reaksiyonları bazı işlemler yapılmaya başlanır. Sıvı halde bulunan sabun, özel doğalkalıplara dökülür ve üç gün kurutulur. Kurutulan sabunlar daha sonrasında kesilmektedir. Kullanılabilir ebatlara sahip olacak şekilde kesilen sabunlar bu son kesim işlemi ile hazır hale getirilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.